onsdag 20. november 2019

Sveler Det søte liv

Norges beste svelerøre: Fjord1s sveler - Oppskrift - Godt no

Sveler Mrf

Sveler Mrf

MRF står for "Møre og Romsdal Fylkesbåtar" som ble stiftet. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. MRF har forsvunne, men svelen er framleis på plass. Om du er fra Møre og Romsdal har du selvsagt det. Det vet forfatterne Ane Nordvik Hasselberg og Gry Nordvik Karlsen bak boken "Takkemat – flat mat på takke og i panne", som har laget denne fryktelig gode oppskriften. Enhver ferge på nordvestlandet med respekt for seg selv serverer sveler ombord. Da kan jeg heller forsyne meg med noen flere sveler når vi spiser. På slutten av 60 tallet begynte MRF, Møre og Romsdal Fylkesbåter, å servere sveler om bord i fergene. Sveler, eller lapper som mange kaller dem, er tradisjonsbakst fra Vestlandet. Då steiker eg dobbel røre på under ein halv time. Sveler (MRF-svele) Sveler😊 Det er lett lage sveler Det er godt å ha syltetøy på. Jeg bruker en øse som tar ½ dl. I 1971 begynte MRF å servere sveler ombord i ferjene som knytter sammen samfunnene i Møre og Romsdal. MRF-svele er eit eige begrep når det gjeld sveler, og stammar frå ferjene her i Møre og Romsdal.

  • Sveler eller lapper OPPSKRIFT fra Idun Mors hjemmebakte
  • Slik lager du ekte sveler Coop Marked
  • Sveler Det søte liv
  • Ferjeselskapets beste sveler NRK Mat Oppskrifter og

På bakrommet rørte hun sammen og steikte det som, nesten, enhver fergepassasjer har spist; sveler. Hvordan lage sveler. Sveler er ganske enkelt å lage, og smaker godt sammen med rømme, syltetøy eller rørte bær. Denne oppskriften gir ca 20 sveler. Dette er en kjempe gammel oppskrift fra oldemoren min fra nordfjordeid. Her hvor jeg kommer fra bruker vi vanligvis enten rømme eller syltetøy på dem, men neste gang vil jeg ha smørkrem. MRF-sveler 2 Oppskrifta datt ut av det forrige innlegget. Møre og Romsdal Fylkesbåter sine berømte sveler. Jeg kjøpte et krus hvor det stod oppskrift på MRF svele, og lager alltid sveler etter denne oppskriften. Tradisjonell og god oppskrift på sveler. Oppskrift: 2 egg 100g sukker 50g margarin 5 dl k. MRF-sveler med smør, banan, honning og valnøtter. Dei blei tidlegare drifta av MRF – Møre og Romsdal Fylkesbåtar og serverte sveler i kafeteriaen. Og en kopp kaffe, det må til. Senere har denne skikken bredt seg utover resten av vestlandet, hvor sveler er sterkt assosiert med ferjereiser.

Sveler - frutimian no

Sveler Mrf

Mormors sveler - melk no

Sveler er norsk tradisjonsbakst som stammer fra Nord-Vestlandet. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. Røra består av egg, sukker mel, natron, hornsalt, syrnet melk og smør som røres sammen. Sveler kan serveres med det du liker best av rømme, syltetøy, brunost. Anne Aarskog fra Hordaland vant, og her er hennes oppskrift på sveler. Sveler er mettende, magre, rimelige og enkle å lage. 1 porsjon = ca 8-10 sveler Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett melk og sikt i hvetemel blandet med natron og salt. Stek på takke eller i panne. Sveler er gode med smør og brunost på. Stek svelene på størrelse med en asjett til formiddagsmat eller små sveler til dessert. Eller kanskje du har vært på Norgestur og lagt merke til at mange Fylkesbåter serverer tjukke og saftige sveler med store mengder smør og sukker eller brunost i byssa. Her må det legges til at store mengder, […]. Sveler er mye brukt som kaffemat. Server svelene med smør og sukker eller syltetøy og rømme. Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å …. I dag heter selskapet Fjord 1 MRF, men svelene holder stand. Med denne oppskriften blir svelene tykke og deilige, og smaker nydelig med litt rømme og syltetøy eller brunost. Men dei smakar like godt ein regnversdag, gjerne med smør og sukker eller syltetøy til. Sveler er en skikkelig vestnorsk klassiker. Ifølge en artikkel på Wikipedia var det ferjeselskapet MRF som i 1971 begynte å servere sveler ombord i ferjene i Møre og Romsda. Senere har svelene bredt seg utover resten av vestlandet, og sveler er fortsatt sterkt assosiert med ferjereiser. MRF-svela: Dette er en oppskrift som kom inn i Kakemonsens diskusjonsforum mens Møre og Romsdal Fylkesbåtar fremdeles eksisterte. Selv om jeg som matblogger elsker å leke og trylle frem nye oppskrifter så MÅ noe fortsatt stå som hellig og uberørt – feks MRF-sveler. (Tidligere Møre og Romsdal fylkesbåtar). Rute 33 Molde - Vestnes: Grunna vedlikehald av Molde ferjekai vil sambandet Molde-Vestnes vere nattestengt natt før kvardagar frå og med tirsdag 26.11.2019, og ca 3 veker framover. I dag har vi vært så heldige å få oppskriften på kanskje Norges beste sveler: MRF-svela! Søk i denne bloggen. Enkel-tema. Drevet av Blogger. Men ettersom dei ulike ferjene i lang tid har operert med ulike oppskrifter på dei ulike ferjene, arrangerer Fjord1 no ein konkurranse blant sine eigne. Mange forbinder i dag sveler med ferge- og kaffemat rundt om på forskjellige matmarkeder og festivaler. Natron og hjortetakksalt blir brukt som hevemiddel, noe som gir svelene en karakteristisk smak, sammen med smaken av syrnet melk. Helt siden tidlig på 1970 tall et startet ferjeselskapet MRF å servere sveler om bord på sine overfarter som knytter sammen samfunnene i Møre og Rom sd al. Nå lages og serveres det sveler over det ganske land. Her er vår variant servert med nydelig smørkrem. Sveler fra ferjeselskapet Fjord1 MRF Det ste liv Sveler er norsk tradisjonsbakst som stammer fra Nord-Vestlandet. Hei Ingrid, Du m ikke bruke kulturmelk, men svelene blir desidert best og saftigst med. Kålsuppe er sterkt undervurdert - men det er med slike retter at man skjønner hvorvidt en stjernekokk er involvert eller ei Og i dette tilfellet er det Björn Svensson fra Michelin-restauranten Galt som har fått med seg gode venner til å lage sin første kokebok noensinne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar